ua en ru

"Укртелеком" відновив зв'язок на Донбасі для понад 145 тис. клієнтів

"Укртелеком" відновив зв'язок на Донбасі для понад 145 тис. клієнтів

"Укртелеком" з початку року поновив зв'язок на Донбасі більш ніж для 145 тисяч клієнтів. Про це повідомили у прес-службі компанії.

За перший квартал 2015 року "Укртелеком" відремонтував понад 105 магістральних ліній зв'язку сумарною протяжністю близько 300 км. У відновлювальних роботах задіяно близько 500 співробітників, а також щодня залучається не менше 70 одиниць техніки.

В цілому, станом на початок квітня, у Донецькій області відновлено близько 65% пошкодженої інфраструктури, у Луганській - 95%.

Техспеціалісти "Укртелекому" забезпечили відновлення зв'язку для понад 130 тисяч абонентів фіксованої телефонії, а також - для 14,3 тис. інтернет-користувачів.

Так, у Донецькій області за три місяці 2015 р. співробітники компанії відремонтували 23 магістральні лінії зв'язку сумарною протяжністю понад 4 км. У населених пунктах Донецької області усунені сотні пошкоджень, отриманих у результаті бойових дій. Також відремонтовано понад 16 км місцевих кабельних ліній.

В цілому, співробітниками "Укртелекому" був відновлений доступ до телефонного зв'язку для понад 108 тисяч абонентів в таких містах: Донецьк, Ясинувата, Макіївка, Горлівка, Єнакієве, Амвросіївка. Крім цього, оператор відновив інтернет-доступ для 8700 користувачів. Також "Укртелеком" відновив працездатність 4 АТС в Донецьку, Вуглегірську, Ясинуватій та Дебальцеве.

Одним з найбільш важливих завдань залишається відновлення міжстанційного кабелю між опорно-транзитної телефонної станцією Донецька і віддаленими АТС. Під час бойових дій практично вся траса прокладки кабелю була замінована, і кабель пошкоджений снарядами. Відновлення вийшли з ладу ділянок вимагає залучення фахівців з розмінування, тільки після цього до робіт можуть приступати бригади "Укртелекому". Зараз "Укртелеком" використовує резервні канали.

В цілому, по області для ремонту ліній, обладнання та споруд зв'язку задіяно 170 співробітників, а також щодня залучається до 27 одиниць техніки. На даний момент у Донецькій області інфраструктура оператора відновлена ​​на 65%. При цьому надання послуг відновлено більш ніж на 70%.

У Луганській області за перший квартал 2015 року "Укртелеком" відремонтував 82 магістральні лінії загальною довжиною 277 км. Завдяки проведеним роботам, у населених пунктах регіону відновлено сумарно понад 350 км різних кабельних ліній, що дозволило повернути телефонний зв'язок в будинку 22 тисячам абонентів, а Інтернет - 5,6 тисячам. Також була відновлена ​​працездатність 48 АТС в різних населених пунктах. У ремонтних роботах на території області беруть участь близько 320 співробітників "Укртелекому", а також задіяно 40 одиниць техніки.

Крім того, у зазначений період усунуто низку великих аварій на магістральних лініях, які приводили до серйозних труднощів у забезпеченні зв'язку на практично всієї території області. Найбільш складні з них: пошкодження на лініях в районі Стаханова, Алчевська, Чорнухине, Біловодська і Краснодона.

Станом на початок квітня в Луганській області інфраструктура Укртелекому відновлена ​​на 95%. При цьому надання послуг відновлено більш ніж на 99%.

Нагадаємо, публічне акціонерне товариство "Укртелеком" не отримувало документів і повідомлень про націоналізацію філії у Криму.

ПАТ "Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні, лідер серед провайдерів Інтернету.