ua en ru

"Укрспирт" буде готовий до приватизації в 2016 році, - Роман Іванюк

Виконуючий обов'язки директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк вважає, що держкорпорацію можна буде приватизувати вже на початку або в середині наступного року. Про це він сказав в ефірі програми "Перша шпальта", відповідаючи на запитання журналіста про те, чи виконує "Укрспирт" завдання, поставлене прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, про обов'язковий продаж держпідприємства.

"Думаю, що до осені вже комітети та міністерства будуть давати свої резолюції на проект такого закону. І, якщо все складеться добре, то, думаю, до кінця осені такий законопроект може потрапити до парламенту", - сказав Іванюк.

Відповідаючи на питання, він також сказав, що "Консенсус на всі сто відсотків знайдено не буде".

"Але мені, як людині, яка прийшла з бізнесу, звичайно ж, зрозуміло, що найефективніший власник - це приватний власник", - додав він.

За словами Іванюка, на сьогоднішній день існує декілька концептів, вже готових, опрацьованих, які, фактично, лежать на фінальному затвердженні.

"Мені, як експерту, здається, що технічно приватизувати компанію можна буде на початку або середині наступного року", - резюмував Іванюк.

Нагадаємо, в першому півріччі 2015 року очікуваний прибуток ДП "Укрспирт" становить 96 млн грн, що на 175% перевищило показники першого півріччя 2014 року. В держкорпорації вважають, що високі економічні показники - результат оптимізації виробничих процесів, скорочення адміністративних витрат і усунення тіньових схем на підприємствах. З 29 грудня 2014 р. в. о. директора ДП "Укрспирт" є Роман Іванюк.