ua en ru

"Укрпошта" планує зайняти велику нішу на ринку платіжних карток за рахунок жителів сіл

"Укрпошта" планує зайняти велику нішу на ринку платіжних карток за рахунок жителів сіл

"Укрпошта" хоче надавати окремі банківські послуги без отримання ліцензії

"Укрпочта" планує видати громадянам України 5-7 млн платіжних карток у разі схвалення закону, який дозволить компанії надавати окремі банківські послуги без необхідності отримання банківської ліцензії. Про це заявив глава компанії Ігор Смілянський в інтерв'ю виданню LIGA.net.

"За фактом 37% українців не мають базового банківського рахунку. Якщо ми подивимося на стратегії банків, то ви знаєте хоч один, який збирається розширювати мережу відділень за межами великих міст? У нас 17 млн осіб мешкає у СМТ та селах. Це третина країни", - сказав він.

Смілянський зазначив, що проблема банківських офісів у невеликих населених пунктах є у всіх країнах світу. "Тому 87 провідних поштових операторів світу є банками. Чому це відбувається? А пошта не може піти, вона - останній оплот цивілізації, доставляє до останнього клієнта. Логічно було б максимально наповнити цей останній оплот цивілізації всіма послугами: поштовими, банківськими, фінансовими і тощо", - додав він.

За його даними, сьогодні в "Укрпошті" 11,5 тисяч відділень. Це більше всієї банківської системи, у якої 9 тисяч. "Зараз ми встановлюємо 5000 терміналів, а після прийняття закону зробимо більше", - розповів Смілянський.

Нагадаємо, з 10 вересня "Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Також підвищується вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 3 гривні (з ПДВ), або на 30%, у межах області, на 20% - в межах України.

Відзначимо, в травні "Укрпошта" планувала скоротити частину своїх відділень в селах. Зазначалося, що утримання відділень у селах з населенням менше 2 тис. осіб економічно невигідно, оскільки середнє навантаження на відділення складає близько 2 листів в день.