ua en ru

Нові звинувачення проти Корбана пов'язані з виборами в Дніпропетровську

Нові звинувачення проти Корбана пов'язані з виборами в Дніпропетровську Фото: Геннадій Корбан

У партії назвали нові звинувачення у справі Корбана

Нові звинувачення проти Геннадія Корбана безпосередньо пов'язані з виборами мера в Дніпропетровську. Про це повідомила прес-секретатрь Євгенія Кравчук партії УКРОП Facebook.

"Нові звинувачення Корбана безпосередньо пов'язані з виборами мера в Дніпропетровську. У партії вважають політичним тиском і грою влади на користь кандидата від "Опозиційного блоку", - написала прес-секретар УКРОПу.

За інформацією Кравчук, нове засідання суду щодо обрання запобіжного заходу очікується сьогодні "Є ймовірність, що це буде Печерський суд Києва", - повідомила вона.

Також Кравчук оприлюднила витяг з кримінального провадження, відповідно до якої Корбан звинувачується за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Нові звинувачення Корбана напряму пов'язані з виборами мера в Дніпропетровську. В партії це считают політичним тиском і...

Posted by Yevheniya Kravchuk on 3 листопада 2015 р.

Нагадаємо, лідера партії УКРОП Геннадія Корбана затримали в Дніпропетровську 31 жовтня в рамках спецоперації. Лідера КРОПУ підозрюють у створенні злочинної організації. Крім того, йому пред'явлено звинувачення у привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах, викрадення.

Вчора в Чернігові розпочалося засідання суду щодо обрання для Корбана запобіжного заходу, воно повинно було продовжиться сьогодні. Проте вранці Корбана вивели з будівлі суду, посадили в автомобіль і доставили в ізолятор СБУ в Києві, нібито для проведення слідчих дій.

Зазначимо, згідно українському законодавству через 72 години з моменту затримання Корбана зобов'язані відпустити, якщо не було обрано запобіжний захід.

У ГПУ пояснили, що Корбан був затриманий сьогодні в рамках нового кримінального провадження (за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримання уповноваженою службовою особою).