ua en ru

"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО

"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО Фото: БТР-4МВ1 (ukroboronprom.com.ua)

Бронетранспортер очікує випробувань українськими військовими

Завершено повний цикл заводських випробувань бронетранспортера БТР-4МВ1, побудованого у відповідності до останніх тенденцій бронетехніки Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Про це повідомляє прес-служба Державного концерну "Укроборонпром".

Зазначається, що бойова машина побудована на держпідприємстві "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова", що входить до складу концерну. БТР-4МВ1 створено за зразком БТР-4, який має досвід широкого використання у зоні антитерористичної операції (АТО).

"За час випробувань фахівці підприємства на новій бойовій машині здолали сотні кілометрів по бездоріжжю та дорогам, успішно провели тести з форсування водних перешкоди уплав та вбрід. Окрім того, була успішно проведена ціла серія вогневих випробувань із знищення умовних цілей зі штатного озброєння за різних погодних умов", - йдеться у повідомленні "Укроборонпрому".

"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО"Укроборонпром" завершив випробування нового броньовика, створеного за стандартами НАТО

Фото: випробування БТР-4МВ1 (ukroboronprom.com.ua)

Також зазначається, що нова фронтальна частина машини, сконструйована у відповідності до останніх тенденцій броньованих машин НАТО, отримала ефективний нахил та посилений захист, завдяки якому досягається значно більша вірогідність рикошетів ворожих снарядів.

"Окрім того, БТР-4МВ1 оснащений додатковою цифровою системою огляду на 360 градусів. Для чого по периметру бойової машини розташовані камери огляду, які працюють, як в день так і в ночі. Це рішення дозволяє водію бачити всю ситуацію на маршруті та навколо машини", - зазначає концерн.

Наразі фахівці очікують відповідного рішення з боку силових відомств України для проведення випробувань машини українськими військовими, після чого бронетранспортер буде прийнято на озброєння та розгорнуто його серійне виробництво.

Нагадаємо, 27 листопада 2017 року "Укроборонпром", завершив повний цикл заводських випробувань бойової машини піхоти БМП-1УМД, що є глибокою модернізацією БМП-1. Він оснащений 30-мм автоматичною гарматою, 30-мм автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр".