ua en ru

"Укроборонпром" завершив випробування модернізованого броньовика

"Укроборонпром" завершив випробування модернізованого броньовика Фото: випробування БМП-1УМД (ukroboronprom.com.ua)

Очікується проведення всебічних випробувань безпосередньо українськими військовими, що є необхідною умовою для серійного виробництва

Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", завершило повний цикл заводських випробувань бойової машини піхоти БМП-1УМД, що є глибокою модернізацією БМП-1. Про це повідомляє прес-служба концерну.

"БМП-1УМД успішно завершила всі ходові, вогневі та інші експлуатаційні випробування, підтвердивши свої високі характеристики, які значно розширили бойові можливості БМП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що БМП-1УМД оснащений сучасним бойовим модулем, цифровою системою управління вогнем, німецьким двигуном Deutz та іншим передовим обладнанням. Завдяки бойовому модулю "Стілет", який оснащений 30-мм автоматичною гарматою, 30-мм автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр", машина отримала потужну вогневу міцність.

"Такий арсенал озброєння забезпечує знищення не тільки живої сили та легкоброньованої техніки, але і танків противника на відстані до 5 км... Вага БМП-1УМД становить 14 тонн, що лише на 1 тонну більше за звичайну БМП-1", - додає "Укроборонпром".

Зазначається, що фахівці "Житомирського бронетанкового заводу" очікують відповідного рішення з боку силових відомств України для проведення всебічних випробувань безпосередньо українськими військовими, що є необхідною умовою для серійного виробництва.

Нагадаємо, 23 листоавдв 2017 року стало відомо, що Державне зовнішньоторгове підприємство "Спецтехноекспорт", котре входить до складу концерну "Укроборнпром", отримало контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років.