ua en ru

"Укроборонпром" отримав військовий контракт від однієї з країн ЄС

"Укроборонпром" отримав військовий контракт від однієї з країн ЄС Фото: "Укроборонпром" (фото: ukroboronprom.com.ua)

Умови та вартість контракту не розголошуються

Державне зовнішньоторгове підприємство "Спецтехноекспорт", котре входить до складу концентру "Укроборнпром", отримало контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

"Контракт підписано за результатами участі "Спецтехноекспорту" у публічному тендері за правилами Угоди про державні закупівлі - GPA (Government Procurement Agreement)… Умови та вартість контракту не розголошуються", - зазначено у повідомленні.

Відомо, що умови участі у тендері були аналогічними до тих, що вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro. Українська компанія вперше виграла європейський тендер за правилами GPA.

Україна та Євросоюз є сторонами Угоди про державні закупівлі (GPA) Всесвітньої організації торгівлі (WTO). Угода забезпечує взаємне відкриття доступу на ринки державних закупівель, визначає умови участі, гарантує рівноправні та недискримінаційні принципи щодо іноземних учасників.

Нагадаємо, 20 листопада 2017 року Державне підприємство "Антонов" уклало угоди з партнерами з Саудівської Аравії щодо поставок складових для реалізації фінальної частини програми Ан-132.