ua en ru

"Укроборонпром" виконав державне оборонне замовлення на 100% у 2020

"Укроборонпром" виконав державне оборонне замовлення на 100% у 2020 Фото: озброєння (facebook.сom ukroboronprom)
Автор: Юлия Струк

Державний концерн "Укроборонпром" виконав 100% контрактів за оборонним держзамовленням у цьому році. Замовники отримали 4039 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць озброєння та військової техніки.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

Підкреслюється, що план виконали попри затримку у фінансуванні на понад 3 місяці, пізню контрактацію підприємств, яка розпочалась лише у другому кварталі поточного року, а також обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу й карантином.

"Укроборонпром" виконав державне оборонне замовлення на 100% у 2020

"Загалом у рамках цьогорічного ДОЗ було виконано 280 контрактів на суму понад 12 млрд грн для чотирьох державних замовників: Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Головного управління розвідки Міноборони", - вказано у повідомленні.

За даними концерну, 52 контракти уклали з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 17 - з розроблення ОВТ, 211 - з ремонту та відновлення ОВТ.

У повідомленні зазначається, що цього року підприємства "Укроборонпрому" виконують 36% від загального обсягу держоборонзамовлення. Решта потреб замовників покладена на спецекспортерів (10%) та приватних виробників (54%).

Нагадаємо, наприкінці листопада комітет Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув зміни до основних показників державного оборонного замовлення на 2020-2022 роки у закритому режимі.

Як писало РБК-Україна, Кабінет міністрів пропонує з 2021 року спростити ввезення складових для оборонної продукції.