ua en ru

"Укроборонпром" виконав експортний контракт з Індією на 400 млн дол

"Укроборонпром" виконав експортний контракт з Індією на 400 млн дол Фото (Delo.ua): експортні українські Ан-32RE

ДП "Завод 410 ЦА" розраховує також на співробітництво з іншими країнами азіатського регіону

Україна поставила Індії восьму і фінальну партію літаків у рамках виконання великого контракту між ДП "Спецтехноекспорт" і Міністерством оборони Республіки Індія. Про це повідомили у прес-службі держконцерну "Укроборонпром".

Як зазначається, держпідприємство "Завод 410 ЦА", що входить до складу ДК, передало п`ять модернізованих військово-транспортних літаків Ан-32RE.

В Україні здійснили ремонт, переустаткування і подовження ресурсу експлуатації літаків для Військово-повітряних сил (ВПС) Індії.

"Укроборонпром" виконав експортний контракт з Індією на 400 млн дол

Фото: Delo.ua

"Сьогодні ми передаємо ще 5 літаків і успішно завершуємо один з найважливіших експортних контрактів, загальна вартість якого становить 400 млн доларів", - зазначив заступник генерального директора "Укроборонпрому" з розвитку Артур Херувімов.

ВПС Індії замовили капітальний ремонт 40 літаків, а також подовження їхнього ресурсу на 15 років. "Цей контракт був надзвичайно важливим для нашого заводу. Його вдале завершення дає впевненість у подальшій плідній співпраці не тільки з Індією, але і з іншими країнами азіатського регіону", - повідомив глава ДП "Завод 410 ЦА" Сергій Подрєза.

"Укроборонпром" виконав експортний контракт з Індією на 400 млн дол

Фото: Delo.ua

Нагадаємо, в лютому в індійському місті Бангалор керівництво "Спецтехноекспорту" провело переговори з міністром оборони Індії, підписавши додаткові контракти про ремонт пошкоджених літаків АН та постачанні авіазапчастин. Зараз ведуться переговори про створення навчальної бази для підготовки пілотів в Індії.

"Завдяки довірі індійської сторони ми вже сьогодні можемо говорити про значне зростання обсягів робіт і додаткових поставок широкого спектру авіаційних запчастин на ринок Індії", - зазначив заступник директора "Спецтехноекспорту" Владислав Бельбас.

Україна поставила Індії восьму – фінальну партію літаків у рамках виконання крупного контракту між ДП «Спецтехноекспорт»...

Posted by Державний концерн "Укроборонпром" on 19 листопад 2015 р.

Як повідомлялося, в березні минулого року Україна передала Індії сьому партію модернізованих Ан-32.

Раніше, за 2013 рік обсяги торгівлі "Укроборонпрому" з Індією виросли втричі - до майже 400 млн дол.

Напомним, Кабінет міністрів України прийняв рішення передати ДП "Завод 410 ЦА", ДП "Антонов" і Харківське державне авіаційне виробниче підприємство в управління ДК "Укроборонпром".

"Укроборонпром" виконав експортний контракт з Індією на 400 млн дол

Фото: Delo.ua

ДП "410 завод цивільної авіації" надає широкий спектр послуг з ремонту та сервісного обслуговування літаків Ан-24, Ан-26, Ан-30, Ан-32, а також двигунів Д-36.

За нещодавніми даними, Україна і Таїланд уклали договір про спільне виробництво бронетранспортерів.