ua en ru

Україна і Таїланд уклали договір про спільне виробництво бронетранспортерів

Україна і Таїланд уклали договір про спільне виробництво бронетранспортерів Фото (прес-служба Міноборони): Степан Полторак у Таїланді

Документ підписано в рамках участі української делегації у міжнародній виставці Defense & Security 2015 у Бангкоку

Україна і Таїланд уклали договір про співпрацю щодо організації спільного виробництва бронетранспортерів на території Королівства Таїланд. Про це повідомили у прес-службі Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Як зазначили в РНБО, документ було підписано в рамках участі української делегації у міжнародній виставці Defense & Security 2015, що проходить у Бангкоку (Королівство Таїланд).

До складу делегації України на чолі з міністром оборони Степаном Полтораком входять входять перший заступник РНБО Олег Гладковський, голова держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов, генеральний директор держпідприємства "Укрспецекспорт" Павло Букін.

В рамках підписаного документа передбачена локалізація виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Королівства Таїланд. Зараз у рамках українсько-тайського співробітництва, згідно попереднім договорами, Україна поставляє до Таїланду бронетранспортери, танки, машини підтримки та обслуговування.

"Налагодження такого виробництва - це можливість отримати не тільки додаткові фінансові надходження для України, але й оновити наявні потужності з виробництва та модернізації військової техніки для власних потреб. Крім того, це стане чудовою можливістю зміцнити позиції України в азіатському регіоні», - зазначив у коментарі журналістам Олег Гладковський.

Нагадаємо, у травні 2014 р. у Таїланді стався військовий переворот.

Через місяць МЗС України констатував стабілізацію ситуації у Таїланді.