ua en ru

"Укроборонпром" розробив піхотний вогнемет

"Укроборонпром" розробив піхотний вогнемет Фото: граната до РПО-16 ("Укроборонпром)

Концерн розробив нові зразки термобаричної зброї

Державний концерн "Укроборонпром" розробив нові зразки термобаричної зброї - реактивний піхотний вогнемет і два види гранат. Про це передає прес-служба концерну.

"Підприємства ДК "Укроборонпром" розробили нову термобаричну зброю: піхотний вогнемет РПО-16, який розроблений НДІ "Хімічних продуктів" і гранати РГО-27С і РМТ-27С2 від ДП "МФ" Артем", - повідомили в концерні.

В "Укроборонпромі" пояснюють, що термобарична зброя знищує противника завдяки створенню при вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску.

Нову зброю було представлено секретарю РНБО України Олександру Турчинову. "На полігоні була перевірена ефективність українських боєприпасів об'ємного вибуху. Яких, практично, на сьогоднішній день немає на фронті. Дуже не погано себе зарекомендував ручної реактивний вогнемет РПО-16 ", - прокоментував розробки Турчинов.

Одним із зразків термобаричної зброї, розробленого концерном, є РПО-16 - реактивний піхотний гранатомет, оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. Ця переносна зброя здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПА-16 калібром 93 мм, еквівалентна артилерійського снаряда великого калібру.

altaltalt

Фото: презентація зброї (прес-служба ДК "Укроборонпром")

На полігоні також представили гранати РГО-27С і РМТ-27С2. Ці гранати мають масу не більш 600 грамів і створюють на дві секунди вогняну хмара об'ємом не менше за 13 м3, в якому температура досягає 2500 градусів. Це дозволяє знищувати не лише живу силу супротивника, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку, розповіли у прес-службі "Укроборонпрому".

"У світі дуже небагато країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні", - зазначив Володимир Коробов, заступник генерального директора концерну по авіабудуванню і виробництву.

Нагадаємо, раніше український безпілотний БТР "Фантом-2" здійснив тестові стрільби ракетами РС-80.