ua en ru

"Укроборонпром" провів випробування бойових модулів для БМП

"Укроборонпром" провів випробування бойових модулів для БМП Фото: "Укроборонпром" провів випробування бойових модулів

Бойові модулі "Шквал" і "Стілет" пройшли порівняльні заводські випробування

Бойові модулі "Шквал" і "Стілет" пройшли порівняльні заводські випробування на одному з військових полігонів Житомирської області. Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

Бойові модулі призначені для озброєння модернізованої БМП, спроектованої ДП "Житомирський бронетанковий завод", який входить до складу ДК "Укроборонпром".

Зазначено, що бойовий модуль "Шквал" оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км. Бойовий модуль "Стілет" оснащений гарматою ЗТМ-2, посиленим бронюванням і аналогічним комплектом озброєння.

Відомо, що під час випробувань фахівці ДП "Житомирський бронетанковий завод", а також інших підприємств-учасників Концерну та Міністерства оборони України проаналізували точність, швидкість і ефективність роботи кожного бойового модуля.

Таким чином, випробування допоможуть вибрати кращий бойовий модуль для подальшого використання на БМП. Рішення щодо вибору приймає Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Укроборонпромі" опублікували інфографіку імпортозаміщення комплектуючих з РФ.