ua en ru

Україна уклала угоди з Саудівською Аравією щодо модифікації Ан-132

Україна уклала угоди з Саудівською Аравією щодо модифікації Ан-132 Фото: "Антонов" підписав угоду з ОАЕ (facebook.com/antonov)

Завдяки цій модернізації планується розширити унікальні характеристики літака

Державне підприємство "Антонов" уклало угоди з партнерами з Саудівської Аравії щодо поставок складових для реалізації фінальної частини програми Ан-132. Про це повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

Домовленостей було досягнуто під час міжнародної виставки Dubai Airshow 2017, котра відбувалась в Ер-Ріяді (столиця Саудівської Аравії) з 12 по 16 листопада. Українська сторона запропонувала партнерам з ОАЕ створити на базі вантажного Ан-132 модифікацію літака спеціального призначення.

"Про відповідну готовність взяти участь у модернізації літака, під час провідної міжнародної виставки Dubai Airshow 2017, заявили компанії з Королівства Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та Туреччини. Завдяки цій модернізації планується розширити унікальні характеристики літака" - повідомили в "Укроборонпромі".

Окрім того, за інформацією концерну, наступним літаком, який буде створений у тісній міжнародній кооперації стане модернізований Ан-70.

Нагадаємо, у середині листопада держконцерн "Укроборонпром" повідомив, що український військово-транспортний літак Ан-70 отримає нову авіоніку та позбудеться російських деталей.