ua en ru

"Укроборонпром" почав міжнародний аудит для реструктуризації активів

"Укроборонпром" почав міжнародний аудит для реструктуризації активів Фото: Денис Гурак (ukroboronprom.com.ua)

Тендер буде виставлений в системі електронних закупівель ProZorro в найближчі дні

Державний концерн (ДК) "Укроборонпром" почав процес міжнародного аудиту, після якого має відбутися реструктуризація активів і формування нового виду корпоративної структури. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник гендиректора з зовнішньої діяльності ДК "Укроборонпром" Денис Гурак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей процес можна здійснити через проведення тендеру на залучення такого провідного міжнародного консультанта або консорціуму консультантів. Ми цей процес розпочали сьогодні, провівши перше засідання тендерного комітету, який повинен буде вибрати такого міжнародного консультанта або групу консультантів", - заявив Гурак.

За його словами, тендер буде виставлений в системі електронних закупівель ProZorro в найближчі дні. Гурак зазначив, що міжнародний аудит "Укроборонпрому" був однією з вимог Заходу до України. Цей процес повинен вивести український оборонно-промисловий комплекс на прозоре функціонування і відкритість.

Аудит концерну триватиме близько 2 років, після чого реструктуризовані активи "Укроборонпрому" будуть сформовані у кілька акціонерних холдингових компаній.

Кожна з таких компаній буде спеціалізуватися на певному секторі оборонної промисловості з можливістю виходу на фондовий ринок, продажу акцій та залучення інвестиційного акціонерного капіталу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України планують корпоратизацію майже 70 оборонних підприємств.