ua en ru

"Укрнафті" загрожує банкрутство, у разі непродовження спецдозволів, - Роллінс

"Укрнафті" загрожує банкрутство, у разі непродовження спецдозволів, - Роллінс Фото: Марк Роллінс (РБК-Україна)

За словами Роллінса, наслідки банкрутства компанії можуть бути катастрофічними

ПАТ "Укрнафта" загрожує банкрутство, у разі непродовження спецдозволів з боку Держгеонадр. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова правління публічного акціонерного товариства "Укрнафта" Марк Роллінс.

"У нас є проблема з продовженням дев'яти спецдозволів в цьому році і в наступному 27. Це не просто комерційна проблема, де ми можемо втратити обсяг видобутку і гроші. Є загроза існуванню "Укрнафти", компанії загрожує банкрутство", - йдеться в повідомленні.

За словами Роллінса, наслідки банкрутства компанії можуть бути катастрофічними, враховуючи, що в "Укрнафті" працює 25 тисяч осіб, і що "компанія є одним з найважливіших елементів енергетичної безпеки країни".

"Якщо виходити з логіки державних інтересів, то дії Держгеонадр йдуть врозріз з нею, оскільки держава втрачає більше інших. Вже в цьому році з моменту зупинки першого родовища в березні держава втратила 300 мільйонів гривень від недоотриманої рентної плати. Зі свого боку ми виконали всі необхідні процедури, щоб продовжити спецдозволи. Немає жодних законних підстав для того, щоб цього не робити", - додав він.

Роллінс також зазначив, що "Укрнафта" виграла кілька позовів до Держгеонадр щодо спецдозволів, які закінчуються в цьому році. Судові рішення набрали чинності і зобов'язують регулятора продовжити і видати спецдозволи "Укрнафті".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрнафта" переглядає плани по бурінню через непродовження спецдозволів з боку Держгеонадр.