ua en ru

"Укрнафта" заявила про незаконність нарахування пені МЕРТ

"Укрнафта" заявила про незаконність нарахування пені МЕРТ Фото: "Укрнафта"

"Укрнафта" просить скасувати наказ про нарахування пені за несвоєчасну виплату дивідендів

Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" заявляє про незаконність нарахування пені Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрнафти".

Повідомляється, що "Укрнафта" направила звернення прем'єр-міністру Арсенію Яценюку з проханням про скасування наказу МЕРТ про нарахування компанії пені за несвоєчасну виплату дивідендів.

Зазначимо, МЕРТ нарахувало компанії пеню в розмірі 1,51 млрд грн у наслідок несвоєчасної виплати в державний бюджет 1,78 млрд грн дивідендів за 2011-2013 роки.

"Ознайомившись з наказом, ПАТ "Укрнафта" заявляє, що він був прийнятий з порушенням процедурних правил. Разом з тим, звертає увагу той факт, що підписання наказу проведено з порушенням процедури. Також слід зауважити, що нарахована пеня за несплату дивідендів у 2011-2013 роках, хоча розмір зобов'язань був визначений лише 10 жовтня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

За словами голови "Укрнафти" Марка Роллінса, порушено процедурні правила прийняття таких наказів і закон, що встановлює зобов'язання.

"ПАТ "Укрнафта" має намір оскаржити цей наказ МЕРТ", - підкреслив Роллінс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий адмінсуд постановив стягнути з "Укрнафти" 1 млрд грн боргу по ренті.