ua en ru

"Укрнафта" має намір почати видобуток нафти в Сумській та Львівській областях

"Укрнафта" має намір почати видобуток нафти в Сумській та Львівській областях Фото: голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс

Свердловини будуть введені в експлуатацію до кінця 2016 року

ПАТ "Укрнафта" має намір почати видобуток нафти в Сумській та Львівській областях в кінці 2016 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрнафти".

"Укрнафта" відновлює буріння горизонтальної свердловини №535 на Бугрувативському родовищі Сумської області. Введення в експлуатацію очікується в кінці IV кварталу 2016 року", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, проектний дебет свердловини становить 60 тонн нафти на добу. Буріння цієї свердловини було призупинено через відсутність фінансування.

"Буріння нових свердловин - це інвестиції в майбутнє компанії. Зараз ми робимо перші кроки і плануємо продовжувати рухатися в цьому напрямку для стабілізації нафто - і газовидобутку України", - заявив голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс.

Крім того, згідно з повідомленням, найближчим часом планується продовження буріння горизонтальної свердловини №101 на Верхньомасловецькій площі (Львівська обл.) з проектним дебітом 47 тонн на добу. Свердловина також буде введена в експлуатацію до кінця 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Роллінса, зниження рентної плати на видобуток газу значно підвищило економічну привабливість видобутку природного газу порівняно з видобутком нафти.