ua en ru

"Укрнафта" сподівається залучити 1,7 млрд доларів інвестицій до 2025 року

"Укрнафта" сподівається залучити 1,7 млрд доларів інвестицій до 2025 року Фото: "Укрнафта" (УНІАН)

При таких інвестиціях "Укрнафта" може подвоїти обсяг видобутку нафти в два рази, заявив голова компанії Марк Роллінс

"Укрнафта" сподівається залучити 1,7 млрд доларів інвестицій до 2025 року. Про це заявив голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс в інтерв'ю РБК-Україна.

"Укрнафта" шукає інвесторів. Компанії потрібні істотні обсяги інвестицій - приблизно 1,7 мільярда доларів США до 2025 року. При таких інвестиціях "Укрнафта" може подвоїти обсяг видобутку нафти з 1,5 до 3 мільйонів тонн на рік і збільшити видобуток газу в півтора рази до 1,9 мільярда кубометрів ", - сказав Роллінс.

Він нагадав, що кілька місяців тому на сайті компанії з'явилося оголошення про п'ять проектів, відібраних для залучення зовнішніх інвесторів, на загальну суму близько 500 мільйонів доларів США.

"З огляду на стан "Укрнафти", це непростий процес. Не всякий інвестор захоче мати справу з компанією з таким набором проблем, як у нас. Одна з проблем - непродовження спеціальних дозволів. Хто захоче інвестувати в компанію або в проект, якщо немає гарантії, що буде продовжено спецдозвіл на родовище? Але навіть якщо подивитися на Україну в цілому, в енергетичну сферу складно залучити серйозних іноземних інвесторів, з огляду на політичні ризики і ризики в країні. У той же час ми отримали ряд пропозицій стосовно наших проектів. Зараз вивчаємо їх", - заявив Роллінс.

Нагадаємо, 26 вересня "Укрнафта" повідомила, що її прострочений борг перед державним бюджетом становить 12,2 млрд гривень.