ua en ru

"Укрінтеренерго" виграло суд у росіян на 190 млн грн щодо поставок електроенергії в ОРЛО

"Укрінтеренерго" виграло суд у росіян на 190 млн грн щодо поставок електроенергії в ОРЛО

"Укрінтеренерго" не буде сплачувати 190 млн грн за поставки електроенергії в окупований росіянами Луганськ

Подільський районний суд м. Києва відмовив у визнанні та виконанні на території України арбітражного рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП Російської Федерації з "Укрінтеренерго", ухваленого на користь російської держкомпанії ЗАТ "Інтер РАО ЄЕС". Про це повідомляє юридична фірма "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси держпідриємства.

"Спір стосується постачання російської електроенергії на територію Луганської та Донецької областей у 2014-2015 роках. Суд повністю відмовив у задоволенні клопотання "Інтер РАО ЄЕС" і постановив, що українське держпідприємство не повинно виплачувати 190 млн грн на користь російського монополіста, - заявив Роман Марченко, старший партнер ЮФ "Ілляшев та Партнери".

У фірмі "Ілляшев та Партнери" нагадали, що раніше вони представляли інтереси "Укрінтеренерго" у російському арбітражному суді при визнанні рішення МКАС при ТПП України проти компанії "Руснафтовидобування" і домоглися винесення судового акту на користь "Укрінтеренерго".

Нагадаємо, у жовтні 2017 року прокуратура Харківської області отримала доступ до документів державної компанії "Центренерго" в рамках розслідування можливих поставок вугілля з ОРДЛО під виглядом імпортного. Серед компаній, які брали участь в угодах, фігурує і Державна компанія зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".