ua en ru

Харківська прокуратура розслідує можливі поставки вугілля з ОРДЛО для "Центренерго"

Харківська прокуратура розслідує можливі поставки вугілля з ОРДЛО для "Центренерго" Фото: вугілля з ОРДЛО могли продавати "Центренерго" (фото з відкритих джерел)

Також під підозрою прокурорів співробітники Харківської митниці

Прокуратура Харківської області отримала доступ до документів державної компанії "Центренерго" в рамках розслідування можливих поставок вугілля з ОРДЛО під виглядом імпортного. Про це свідчать рішення Червонозаводського районного суду Харкова від 2-5 жовтня цього року.

Згідно з матеріалами суду, прокурори також стверджують, що поставки вугілля з ОРДЛО здійснюються з листопада 2015 року за сприяння співробітників митного поста "Харків-Центральний" і частина цього палива поставлялася для потреб "Центренерго" під виглядом закупленого державою в ПАР.

Серед компаній, які брали участь в угодах фігурую такі як, "Торговий дім-Ресурс", Державна компанія зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", вугільна компанія "Краснолиманська", Державна вугільна компанія, і, власне, "Центренерго".

Слідство стверджує, що зазначені компанії закуповували і постачали вугілля, видобуте на тимчасово окупованих територіях, шляхом укладення контрактів з компаніями з Гонконгу і Росії.

зокрема, прокурори назвали Соrtех Sales Limited, Sovewіск Ноlding Limited, Аridа Glоbаl Limited (всі Гонконг), РЖД "Логістика" та ТОВ "Руснефтедобыча" (обидві Москва).

Нагадаємо, 2 жовтня міністр енергетики України Ігор Насалик заявив, що вугілля з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) не надходить на територію України.