ua en ru

Подільський суд визнав можливим розгляд справи Лавриновича

Подільський суд визнав можливим розгляд справи Лавриновича Фото: Олександр Лавринович (УНІАН)

Захист клопотав про повернення обвинувального акту прокурору

Подільський райсуд Києва визнав, що обвинувальний акт у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича відповідає вимогам КПК і може розглядатися судом. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Так, колегія суддів оголосила, що обвинувальний акт відповідає вимогам КПК, а формулювання обвинувачення, правова кваліфікація і фактичні обставини будуть оцінюватися під час розгляду справи по суті.

Зазначимо, у 2010 році Конституційний Суд України скасував політреформу 2004 року і повернув державу до президентсько-парламентської форми правління, чим розширив повноваження президента Віктора Януковича.

Лавриновича звинувачують в оприлюдненні тексту рішення Конституційного суду, а також в тому, що він без голосування Верховної ради опублікував текст Конституції в редакції 1996 року.

Авдокат Лавриновича Євген Солодко в ході засідання стверджував, що прокуратура не проводила у справі жодних слідчих дій.

Втім, прокурор Олексій Донський повідомив, що Лавринович відмовлявся від дачі показань.

"Явною маніпуляцією є те, що після рішення Апеляційного суду сторона обвинувачення не провела жодної слідчої щодо Лавриновича… Який сенс проводити слідчі дії з особою, яка на підставі ст.63 Конституції відмвляється від дачі показань?!.. Якби в обвинуваченого було бажання, він міг би його реалізувати, заявити клопотання… Тим більше, сторона обвинувачення сама визначає той обсяг доказів, який вважає достатнім для складення обвинувального акту", – сказав Донський.

Колегія суддів після нарадчої кімнати ухвалила продовжити стадію підготовчого засідання у справі Лавриновича 8 жовтня.

Так, обвинувальний акт до розгляду суд поки не призначив.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича у квітні 2018 року.