ua en ru

"Укргазбанк" отримав докапіталізацію від Кабміну на 3,2 млрд грн

"Укргазбанк" отримав докапіталізацію від Кабміну на 3,2 млрд грн Кабмін збільшив докапіталізацію "Укргазбанку" ще 18 березня

ПАТ "Укргазбанк" отримав докапіталізацію від Кабінету міністрів України на суму 3,204 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

"Проведена докапіталізація дозволить "Укргазбанку" не тільки і надалі виконувати всі нормативи НБУ, але й слугуватиме додатковою гарантією виконання зобов'язань перед нашими клієнтами. Це чіткий сигнал від держави, що обрана нами стратегія розвитку є правильною, а "Укргазбанк" дійсно є важливою складовою фінансової системи України та її економіки в цілому. Отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток банку, формування додаткових резервів та активізацію кредитування вітчизняної економіки", - сказав в. о. голови правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко.

Основною метою докапіталізації державних банків є підтримання їх стабільності, забезпечення захисту інтересів вкладників та зміцнення фінансово-банківської системи в цілому.

Нагадаємо, 18 березня Кабмін ухвалив рішення про докапіталізацію "Укргазбанку" на 3,2 млрд грн.