ua en ru

"Укренерго" підписало контракт на переоснащення двох підстанцій за рахунок банку KfW

"Укренерго" підписало контракт на переоснащення двох підстанцій за рахунок банку KfW Фото: "Укренерго"

Вартість контракту становить 18,1 млн євро

ДП "НЕК "Укренерго" підписало контракт на переоснащення двох підстанцій за кошти німецького банку KfW. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

"28 грудня 2015 року за результатами міжнародних конкурсних торгів підписано контракт "Технічне переозброєння ПС 330 кВ "Кіровська" та ПС 330 кВ "Дніпро-Донбас"" з "Консорціумом ALSTOM / ЧЕСМ" (Німеччина / Україна). Вартість контракту становить 18,1 млн євро, термін виконання - 3,5 року", - йдеться в повідомленні.

Технічне переоснащення підстанцій є складовою частиною проекту "Підвищення ефективності передачі електроенергії (модернізація підстанцій)", фінансування якого здійснюється урядом Німеччини і банком KfW.

Даний контракт є першим в рамках співпраці "Укренерго" з банком KfW та урядом Німеччини у області технічного переозброєння електроенергетичних об'єктів ОЕС України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зобов'язав міністра енергетики Володимира Демчишина зупинити проплату трансформаторів, на які уряд проводило тендер.