ua en ru

Яценюк доручив перевірити ситуацію з закупівлею "Укренерго" трансформаторів

Яценюк доручив перевірити ситуацію з закупівлею "Укренерго" трансформаторів Фото: Арсеній Яценюк

На час перевірки прем'єр розпорядився призупинити проплату трансформаторів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зобов'язав міністра енергетики Володимира Демчишина зупинити проплату трансформаторів, на які уряд проводило тендер. Про це в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сьогодні вранці прочитав інформацію про те, що знову скандал з трансформаторами. Я прошу протокольне рішення Кабінету міністрів України - зупинку оплати трансформаторів з "Центренерго" і "Укрінтеренерго" до того моменту, поки не буде завершена перевірка тендерних умов і з'ясувати, чому іноземні компанії за дивним збігом обставин програли тендеру. Один "Запоріжтрансформатор" виграв",- сказав Яценюк.

У свою чергу Демчишин спростував інформацію, що оголошено компанію-переможця тендерних торгів.

"Я вже неодноразово попередньо говорив про те, що тендер власне за цим трансформаторів, про які всі говорять останні два місяці, він на даний момент не проведено, тому говорити про якісь результати поки передчасно",- сказав Демчишин.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив міністра енергетики України Володимира Демчишина в лобіювання інтересів бізнесмена Костянтина Григоришина. Міністр енергетики назвав всі звинувачення безпочвенными, оскільки тендер ще не завершений.