ua en ru

"Укренерго" звинувачує Міненерго у перешкоджанні корпоратизації компанії

"Укренерго" звинувачує Міненерго у перешкоджанні корпоратизації компанії Фото: "Укренерго" (УНІАН)

Сьогодні Комісія визначила нову дату оцінки майна "Укренерго" в процесі реорганізації

Державне підприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго"" звинуватило Міністерство енергетики та вугільної промисловості у перешкоджанні корпоратизації компанії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву "Укренерго".

В ДП заявили, що Комісія з реорганізації "Укренерго" не склала акт оцінки майна і не передала на подальше утвердження в Міненерго і Фонд державного майна (ФДМУ) у встановлений законодавством термін до 12 жовтня 2018 року.

Зазначено, що сьогоднішнім рішенням Комісії визначена нова дата проведення інвентаризації - 31 жовтня. В підприємстві заявили, що це фактично означає перезапуск процесу корпоратизації. На цій підставі оприлюднене рішення передати управління справами ДП Комісії, а повноваження з управління поточною діяльністю делегувати голові Комісії - заступнику міністра Михайлу Близнюку.

"Зважаючи на порушення термінів погодження документації майнової оцінки, зволікання із затвердженням ключових документів в ході корпоратизації компанії, Укренерго має сумніви в неупередженості комісії щодо процесу реорганізації держпідприємства. Перехід функції управління поточною діяльністю до голови Комісії Михайла Близнюка вважає необґрунтованим та безпідставним", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, "Укренерго" звертається в Міненерго з проханням втрутитися у ситуацію і забезпечити стабільну роботу Держкомпанії.

Нагадаємо, сьогодні Комісія з реорганізації (перетворення) "Укренерго" визначила нову дату оцінки майна компанії. Зокрема, Комісією прийнято рішення про перехід повноважень з управління ДП "НЕК "Укренерго" до голови Комісії з метою якісного завершення процесу реорганізації цього підприємства.

У той же час Комісією не прийнято рішення про затвердження акта оцінки майна на підставі документів, наданих ДП "НЕК "Укренерго", із-за істотних розбіжностей і недоліків у них.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів 3 жовтня затвердив спостережна рада НЕК "Укренерго". В наглядова рада компанії увійшли чотири незалежних члена і три представника від Кабміну.