ua en ru

Для України зменшили розмір членського внеску до бюджету Євроконтролю, - Украерорух

Для України зменшили розмір членського внеску до бюджету Євроконтролю, - Украерорух Фото: Украерорух

Орієнтовно сума складе 200 тис. євро

Країни-члени Європейської організація з безпеки повітряної навігації (Євроконтролю) проголосували за зменшення розміру членського внеску для України. Згідно з прийнятим рішенням Україна сплатить внесок виключно за I квартал 2015 р., а решта суми буде відшкодована з резервного фонду організації, повідомляє прес-служба Державного підприємства
обслуговування повітряного руху України (Украерорух).

"На останньому засіданні Тимчасової Ради Євроконтролю нам вдалося переконати делегатів країн-членів врахувати зменшення обсягів повітряного руху в повітряному просторі України та зробити виняток для нашої держави, зменшивши суму членського внеску для України. Також хочу висловити подяку всім країнам-членам Євроконтролю за солідарну позицію і підтримку України", - сказав директор Украероруху Дмитро Бабейчук.

Повідомляється, що остаточний розрахунок по членському внеску України до бюджету Євроконтролю в 2015 році буде виконано в 4-му кварталі. Орієнтовно сума складе 200 тис. євро, тоді як, у відповідності до методики розрахунку сплати членських внесків, наша держава повинна було сплатити в 2015 році 9,1 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Украерорух" визначився зі страховою компанією.