ua en ru

З України планують запустити ряд нових авіарейсів до Польщі

З України планують запустити ряд нових авіарейсів до Польщі Фото: Юрій Мірошников (УНІАН)

Плануються рейси з Києва у Краків, Гданськ, Познань та Вроцлав

З української столиці запускають ряд нових авіарейсів у регіональні аеропорти Польщі: Краків, Гданськ, Познань і Вроцлав. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) планує почати польоти з Києва в чотири регіональних аеропорту Польщі - Краків, Гданськ, Познань та Вроцлав. Відповідні заявки авіаперевізник подав в Державіаслужбу з проханням видати йому права на виконання польотів за цими маршрутами.

Сьогодні, 24 листопада, президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников підтвердив РБК-Україна ці плани. За його словами, рейси будуть розраховані для підвезення транзитних пасажирів в аеропорт "Бориспіль" для подальшого польоту рейсами МАУ в інші міста.

"Транзит потребує підживлення. Ми бачимо, відчуваємо, розуміємо наші здатності привабливості українського хаба в "Борисполі" і в той же час ми розуміємо і відчуваємо нестачу і недоліки власного українського ринку в силу цілого ряду причин. Тому ми шукаємо для себе додаткові ринки. Польща - країна з великим населенням, із добре забезпеченим населенням", - заявив він.

За його словами, регіональна програма в Польщі - це спроба і бачення отримати доступ до додаткового ринку.

"У першу чергу, це має бути ринок транзиту через наш вузловий аеропорт "Бориспіль". На досягнення цієї мети спрямовані наші плани з регіональним польотів у Польщі". Крім того, в МАУ розраховують на українських пасажирів, які працюють у Польщі", - додав Мірошников.

Президент МАУ не уточнив, коли саме почнуться польоти в польські регіональні аеропорти, заявивши, що "плани дуже швидкі". Крім того, в МАУ планують розширити карту польотів в Китай.

"У нас є план відкрити ще, як мінімум, один маршрут між Україною і Китаєм. Але, на жаль, наші плани зіткнулися з абсолютно непередбаченими труднощами з китайської сторони. Тамтешна авіаційна влада ввела певні заборони на відкриття нових рейсів, наприклад, в той же Шанхай, Гуанчжоу, на збільшення кількості частот в Пекін для всіх перевізників", - сказав Юрій Мірошников.

За його словами, ці заборони обумовлені оцінкою китайської сторони стану відповідних аеропортів та необхідності поліпшення інфраструктури для забезпечення відповідної якості польотів.

"Тому ми зараз працюємо над тим, щоб все-таки знайти механізми як туди полетіти. Сподіваюся, що китайські колеги працюють над тим, як поліпшити інфраструктуру і зняти обмеження", - сказав Юрій Мірошников.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіакомпанія лоукостер Wizz Air у вересні 2018 року запускає новий авіарейс між Львовом і Лондоном.