ua en ru

В Україну повертаються 10 моряків з арештованого  Сирії судна

В Україну повертаються 10 моряків з арештованого  Сирії судна Фото: звільнені моряки (lebanon.mfa.gov.ua)

Із серпня місяця моряки не отримували зарплату

В Україну повертаються десятеро моряків, котрі перебували у порту Сирії на заарештованому судні "Старшина Деров" з серпня 2017 року. Про це повідомили у прес-службі посольства України у Лівані.

Зазначається, що протягом цього тижня працівники посольства України в Лівані працювали над поверненням українського екіпажу судна "Старшина Деров Н.Г." та вели переговори.

"Десять українських громадян стали заручниками ситуації, коли судно у зв’язку з арештом не могло залишити порт, а його екіпаж міг бути повернутий додому лише після його заміни на інший. Із серпня місяця наші моряки не отримували зарплату. Як тільки отримали сигнал від родичів, почали оперативно працювати, підтримувати постійний контакт з екіпажем, капітаном та адміністрацією судна", - йдеться у повідомленні.

Робота українських дипломатів здійснювалася за двома напрямками. За першим забезпечувалося вирішення питань у Сирії, а це заміна екіпажу на новий, повернення українцям їхніх документів, оформлення віз до Сирії, надання дозволу на репатріацію, переїзд до кордону з Ліваном.

За другим здійснювалася робота в Лівані - організація підготовки перельоту екіпажу з Бейруту до Києва, прийняття їх в Лівані, надання в разі необхідності будь-якої допомоги, перевезення до аеропорту Бейруту та посадка українців на літак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сирії в порту Тартус через борги судновласника опинилися заблокованими 10 українських моряків. Це жителі Одеси, Херсона, Миколаєва та Києва.