ua en ru

У порту Сирії опинилися заблокованими 10 українських моряків

У порту Сирії опинилися заблокованими 10 українських моряків Фото: порт (uspa.gov.ua)

Судно перебуває під загрозою санкцій за суднозаходи у Крим і під арештом за борги

В Сирії в порту Тартус через борги судновласника опинилися заблокованими 10 українських моряків. Про це повідомляється на сайті благодійної організації "Ассоль".

"4 місяці тому 10 українських моряків торгового флоту за посередництва підприємства "Альянс навігейшн" (Херсон) уклали контракт із турецьким судновласником і вирушили, як їм обіцяли, до Лівану на борт судна... місцем посадки на судно виявилася насправді Сирія", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією благодійної організації, українські моряки - жителі Одеси, Херсона, Миколаєва та Києва.

По прибуттю моряків на місце посадки у них зібрали паспорти і документи, а саме судно Starshina Derov N.G виявилося в жахливому технічному стані.

Також зазначається, що судно і судновласник перебувають під загрозою санкцій за неодноразові суднозаходи у Крим і під арештом за борги судновласника/оператора третім особам.

Нараз загальний борг із заробітної плати перед екіпажем вже перевищив 50 тис. доларів і лише завдяки втручанню дипломатичних служб України вдалося домогтися, щоб на борт постачалася вода і провізія.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року німецька судноплавна компанія Peter Döhle Schiffahrts-KG заявила про звільнення захоплених у полон піратами біля нігерійського узбережжя шістьох моряків, один із яких є громадянином України.