ua en ru

В Україну прибули останні в цьому році суду з енергетичним вугіллям

В Україну прибули останні в цьому році суду з енергетичним вугіллям Фото: у порту "Південний" розвантажуються ще два судна з вугіллям (АМПУ)

Вантаж призначений для ДТЕК і "Центренерго"

До причалів порту "Південний" (Одеська область) 26 і 28 грудня пришвартувалися ще два судна з вантажем енергетичного вугілля. Про це повідомляє прес-служба порту.

Як повідомляється, останні в цьому році, балкер OCEANUS доставив 60,4 тис. тонн палива для холдингу ДТЕК, а судно WOOLLOOMOOLLOO -73,4 тис. тонн для ПАТ "Центренерго". Зараз проводяться розвантажувальні роботи.

В Україну прибули останні в цьому році суду з енергетичним вугіллям

Фото: останні суду з енергетичним вугіллям розвантажуються у "Південному"

Згідно з даними порту, в 2017 році обсяги перевалки імпортного енергетичного вугілля склали більше 11% від загального вантажообігу підприємства. З травня по грудень в порту оброблено 18 суден типу Panamax.

З травня 2017 ДП "МТП "Южний" розвантажив понад 1 млн тонн енергетичного вугілля для державних і приватних компаній, з яких 847 тис. тонн - для енергохолдингу ДТЕК, 412,5 тис. тонн - для ПАТ "Центренерго".

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що запасів вугілля в Україні вистачить на роботу теплових електростанцій (ТЕС) під час опалювального сезону 2017-2018 років.