ua en ru

Насалик впевнений, що запасів вугілля вистачить для роботи ТЕС в опалювальний сезон

Насалик впевнений, що запасів вугілля вистачить для роботи ТЕС в опалювальний сезон Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Запаси вугілля на складах енергогенеруючих компаній ростуть

Запасів вугілля в Україні вистачить на роботу теплових електростанції (ТЕС) під час опалювального сезону 2017-2018 років. Про це сказав міністр енергетики Ігор Насалик, йдеться в матеріалі РБК-Україна "Чи вистачить Україні вугілля для проходження опалювального сезону".

За словами міністра, до кінця листопада запаси вугілля енергетичних марок на складах українських ТЕС зросли на 22% - до 1,32 млн тонн. До грудня, - до 1,76 млн тонн.

"Запаси на складах енергогенеруючих компаній ростуть, поставки відбуваються регулярно. За листопад ми збільшили майже на 400 тис. тонн кількість вугілля газової групи, не тільки за рахунок імпорту, а й за рахунок власного видобутку. Немає причин для занепокоєння - в опалювальний період українські ТЕС будуть забезпечені паливом" , - запевнив Насалик.

Що стосується антрацитового вугілля, від поставок якого з окупованих районів Донецької та Луганської областей Україна відмовилася в березні 2017 року, на сьогодні його купують в Південно-Африканській Республіці (ПАР) і Сполучених Штатах Америки (США).

"Весь антрацит ми змушені імпортувати. Ми возимо його з ПАР, США і невеликі обсяги з Росії для Луганської та Слов'янської ТЕС", - повідомив міністр енергетики.

Згідно енергетичного балансу, Україні до кінця року необхідно імпортувати 4,7 млн ​​тонн енергетичного вугілля.

Нагадаємо, 12 грудня 2017 року порт "Южний" (Одеська область) прибула чергова партія вугілля з США - 64 тис. тонн.