ua en ru

В Україну для святкування єврейського Нового року прибудуть близько 35-40 тисяч хасидів, - ДСНС

В Україну для святкування єврейського Нового року прибудуть близько 35-40 тисяч хасидів, - ДСНС Фото: рятувальні підрозділи проводять перевірку важливих об‘єктів в Умані (dsns.gov.ua)

У ДСНС назвали найбільш вразливі з точки зору ймовірних надзвичайних подій об’єкти

В Умань (Черкаська область) для святкування єврейського Нового року, за попередніми оцінками, прибудуть близько 35-40 тисяч хасидів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умані Черкаської області цього року відбудеться в період з 17 по 27 вересня. За попередніми оцінками, цього року до районного центру Черкаської області очікується прибуття близько 35-40 тисяч хасидів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за оцінками фахівців, найбільш вразливими щодо ймовірних надзвичайних подій об’єктами в Умані є будівля над похованням цадика Р. Нахмана, синагога, наметове містечко та Осташівський став. На цих об’єктах очікується найбільша концентрація людей.

Наразі рятувальні підрозділи проводять перевірку важливих об‘єктів та навчання на них. Крім того, для ознайомлення паломників з правилами пожежної безпеки в Україні розроблені спеціальні пам’ятки, які будуть поширюватися серед паломників англійською мовою та на івриті.

Нагадаємо, у 2016 році в Україну для святкування єврейського Нового року прибули понад 30 тис. хасидів.