ua en ru

Україну відвідає посол США з питань релігійної свободи

Україну відвідає посол США з питань релігійної свободи Фото: Сем Браунбек (twitter.com/irf_ambassador)

В Україні посол зустрінеться з урядовцями та релігійними лідерами

Україну відвідає посол США з питань релігійної свободи Сем Браунбек. Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США.

Як зазначається, в Україні посол зустрінеться з урядовцями та релігійними лідерами, щоб обговорити зусилля із захисту й заохочення свободи релігії. Разом з тим, наразі точна дата візиту не повідомляється.

Після України Браунбек відвідає також Польщу та Узбекистан.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у США підтримують надання томосу про єдину помісну Українську православну церкву.

Крім того, президент України Петро Порошенко заявляв, що Вселенський патріархат Константинополя прийняв рішення про те, що має право одноосібно надавати томос про автокефалію. За словами глави держави, Вселенський патріархат прийняв рішення про право без урахування думки Москви надавати всім державам права на створення Помісної церкви.

Зазначимо, Україну планує відвідати єврокомісар з питань євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс. Візит заплановано на 13-14 вересня, в рамках візиту планується підписання програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро.