ua en ru

В Україну відправили першу партію американського вугілля

В Україну відправили першу партію американського вугілля Фото: відправка вугілля відбулася з морського порту міста Балтимор (Посольство України в США Посольство України в США facebook.com)

Обсяг першої партії американського вугілля в Україну має скласти 85 тис. тонн

В Україну відправили першу партію американського вугілля. Про це повідомило посольство України в США на сторінці в Facebook.

"Відправка енергетичного вугілля в Україну була започаткована угодою між українською державною компанією “Центренерго” та американською компанією XCoal Energy and Resources, як результат домовленостей досягнутих з адміністрацією США під час візиту президента Петра Порошенка 20 червня до Вашингтона", - говориться в повідомленні.

Відправка вугілля відбулася з морського порту міста Балтимор, штат Меріленд. У церемонії взяли участь посол України в США Валерій Чалий, заступник міністра торгівлі США Ізраель Ернандес, помічник міністра енергетики США з міжнародних питань Уелс Гріффіт та керівництво компанії XCoal.

В Україну відправили першу партію американського вугілля. Посол України в #США Валерій Чалий взяв участь у церемонії ві...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США 21 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання поставок американського вугілля в Україну ініціював президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп.

У "Центренерго" заявляли, що Xcoal Energy надасть Україні 700 тис. тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року. Обсяг першої партії має скласти 85 тис. тонн.