ua en ru

Україну на Олімпіаді в Сочі представлятимуть 39 спортсменів у 9 видах спорту

Україну на Олімпіаді в Сочі представлятимуть 39 спортсменів у 9 видах спорту Україна на Олімпіаді в Сочі
Склад національної олімпійської збірної України на 22 зимових Олімпійських іграх у Сочі налічує 39 спортсменів, які змагатимуться у 9 видах спорту.

Склад національної олімпійської збірної України на 22 зимових Олімпійських іграх у Сочі налічує 39 спортсменів, які змагатимуться у 9 видах спорту. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора пройшла експертна нарада, який обговорював список команди на виконкомі. Сьогодні ми затвердили склад - це 39 спортсменів у 9 видах спорту", - повідомив Бубка.

Зокрема, в біатлоні візьмуть участь 11 спортсменів, в гірськолижному спорті - два, у лижному двоборстві - один, в лижних гонках - п'ять, у санному спорті - шість, в сноубордингу - два, у фігурному катанні - шість, у фрістайлі - п'ять і в шорт-треку - один.

Також Бубка зазначив, що троє українських спортсменів в лижних гонках і фрістайлі знаходяться у списку очікування, і питання, чи будуть вони брати участь в Олімпіаді, буде вирішене найближчим часом. Крім того, залишається відкритим питання, яка спортивна пара візьме участь в парному фігурному катанні.

В цілому делегація на зимові Олімпійські ігри в Сочі буде налічувати 78 осіб.

У свою чергу міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін зазначив, що українські спортсмени не беруть участь у шести видах спорту, таких як хокей, керлінг, швидкісний біг на ковзанах, бобслей, скелетон та стрибки з трампліну.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що українські спортсмени братимуть участь у 11 з 15 видів спорту на майбутній Олімпіаді, представивши 45 спортсменів.

Нагадаємо, що Олімпіада в Сочі почнеться 7 лютого 2014 р.