ua en ru

Україну влітку відвідають представники Білого дому і глави НАТО й ООН, - Порошенко

Україну влітку відвідають представники Білого дому і глави НАТО й ООН, - Порошенко Фото: Петро Порошенко анонсував візити лідерів міжнародних організацій (прес-служба АПУ)

Глави НАТО й ООН мають відвідати Київ уже в липні

Найближчим часом Україну з візитами відвідає низка лідерів міжнародних організацій, зокрема НАТО й ООН, а також урядовці США. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми чекаємо вже в липні візит Державного секретаря США Рекса Тіллерсона в Київ, де також будуть продовжені наші напрацювання у Вашингтоні. Ми чекаємо візит Генерального секретаря ООН Антоніо Гуттереша, ми чекаємо візит Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який також відбудеться в липні", - анонсував Порошенко.

За його словами, також у липні в столиці держави відбудеться саміт "Україна-ЄС" за участі керівництва Євросоюзу.

"У липні процедуру ратифікації (Угоди про асоціацію Україна-ЄС - ред.) буде вже завершено. Не залишилось уже жодних політичних рішень. І на саміті "Україна-ЄС", який відбудеться в липні, ми будемо святкувати завершення ратифікації, і з 1 вересня ця надзвичайно важлива стратегічна Угода з ЄС набере чинності", - констатував він.

Крім того, за інформацією президента, досягнуто домовленості про візит в Україну в серпні міністра енергетики США Ріка Перрі, а в найближчі місяці очікується візит міністра оброни США Джеймса Меттіса.

Загалом, констатував Порошенко, Україна останнім часом має дуже високу дипломатичну активність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко 26 червня 2017 року здійснить робочий візит до Франції.