ua en ru

Українці наївно вірять, що європейці за них виграють конфлікт з РФ, - глава МЗС Польщі

Українці наївно вірять, що європейці за них виграють конфлікт з РФ, - глава МЗС Польщі Фото: міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський (wikipedia.org)

Ващиковський заявив, що "з Бандерою" Україна не зможе стати членом ЄС

Громадяни України наївно вважають, що європейці за них виграють конфлікт з Російською Федерацією. Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає "Польське радіо".

Зокрема, Ващиковський зазначив, що ведеться підготовка візиту президента Польщі Анджея Дуди до Києва. Також він назвав найгіршою ситуацію у відносинах між країнами в історичних питаннях.

"Наше послання дуже чітке: з Бандерою в Європу не ввійдете. Говоримо це і голосно і тихо. Не повторюйте помилок 1990 року, коли ми не завершили певних справ у відносинах з Німеччиною і Литвою. Маю на увазі статус польської меншини в цих країнах. Навчені цим досвідом будемо твердо вимагати від України, щоб всі питання були очищені, перш ніж Київ постане перед воротами Європи з проханням про членство", - заявив Ващиковський.

На його думку, Європа в ситуації з агресією Росії в Україні вже не має наміру повертатися в минуле.

"Українці наївно вірять у те, що європейці, німці, французи виграють за них конфлікт з Росією. Зараз ми бачимо, що так буде, Париж і Берлін не хочуть повертатися до ситуації, яка була до агресії. На мою думку, якщо старі формати переговорів не працюють, треба подумати щось нове, з участю США й інших європейських держав", - додав Ващиковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп під час візиту до Польщі має намір представити стратегію для Європи.