ua en ru

Трамп під час візиту до Польщі має намір представити стратегію США для Європи

Трамп під час візиту до Польщі має намір представити стратегію США для Європи Фото: Дональд Трамп 6 червня відвідає Польщу (flickr.com secdef)

Президенти США і Польщі обговорять співпрацю у сфері міжнародної безпеки

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою обговорять питання міжнародної безпеки та економічного співробітництва. Про це говорить голова Бюро національної безпеки Польщі Павло Сольох, передає Польське радіо.

За словами Сольоха, Трамп під час візиту до Варшави зосередиться на представленні стратегічного бачення США для всієї Європи.

Крім того, каже голова польської Нацбезпеки, президент США, приїжджаючи в Польщу має як мінімум кілька цілей, про які раніше говорив його радник, генерал Макмастер. Мова йде, зокрема, про підтвердження лідерства США та популяризацію американської економіки.

Не менш важливим, вважає Сольох, є обговорення та узгодження з представниками ЄС сприйняття загроз безпеки і ставлення до Росії. Польща сподівається, що при обговоренні цих тем буде піднято питання співпраці у сфері енергетичної безпеки, а також, що Дональд Трамп сповістить про подальше збільшення американської військової присутності в Польщі.

Нагадаємо, Трамп запропонує знизити енергозалежність Європи від РФ з допомогою поставок газу з США.