ua en ru

Українці, які не змогли вилетіти з Варшави на рейсах "АероСвіту", повернулися додому, - МЗС

На батьківщину повернулися українці, які були на борту літака авіакомпанії "АероСвіт", затриманого 4 січня в міжнародному аеропорту "Варшава". Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, затриманий літак здійснював регулярний рейс за маршрутом Київ-Варшава-Київ, всього на його борту знаходилися більше 30 громадян України.

На час вирішення питання громадяни України було поселені в готелі та забезпечено харчуванням, зазначають у відомстві. "Завдяки спільним зусиллям Департаменту консульської служби МЗС України та в результаті переговорів, проведених з польською стороною Посольством України в Польщі, 5 січня ц.р. на батьківщину вдалося повернути 14 наших співвітчизників, ще 8 громадян України в цей же день повернулися на Батьківщину за сприяння "Укрзалізниці", - відзначають в МЗС. До міжнародного аеропорту "Варшава" виїжджав консул Посольства України в Республіці Польща.

Нагадаємо, у зв'язку з відсутністю своєчасної оплати авіакомпанією АероСвіт аеропорт "Бориспіль" призупинив 4 січня обслуговування рейсів авіаперевізника на виліт. Після отримання часткової передоплати та гарантійного листа про оплату послуг на наступні дні аеропорт відновив обслуговування рейсів компанії.

Читайте також: Госпсуд Київської обл. почав провадження у справі про банкрутство "АероСвіту"