ua en ru

Українці все частіше віддають перевагу імпортним медпрепаратам

Українці все частіше віддають перевагу імпортним медпрепаратам Ілюстративне фото (УНІАН)

Така тенденція спостерігається протягом останніх трьох років

Українці все частіше віддають перевагу імпортним препаратам. Про це повідомляє РБК-Україна у матеріалі "Хворіти собі дорожче: чому в Україні зростають ціни на ліки і як вони зміняться у цьому році".

Як зазначається, ця тенденція спостерігається приблизно з 2015-2016 років, тобто, після того як українська економіка почала відновлюватися після кризи 2014 року.

За підсумками минулого року ринкова частка імпортних препаратів в упаковках склала 28,5%, а в грошовому вираженні – 62,5%.

РБК-Україна писало, що ціни на ліки можуть знову зрости у 2019 році. Деякі постачальники в своїх нових контрактах з аптеками заклали подорожчання медикаментів на 4-20%.

Нагадаємо, у 2018 році середня вартість однієї упаковки ліків в українських аптеках зросла порівняно з 2017 роком майже на 19% – до 65,1 гривні.

Крім того, в Україні поступово зростає споживання рецептурних ліків. Зростання попиту пояснюють зниженням рівня доходів населення. Однак від призначених лікарями рецептурних ліків українці відмовитися не можуть.