ua en ru

Українцям видали 25 млн рецептів за програмою "Доступні ліки"

Українцям видали 25 млн рецептів за програмою "Доступні ліки" Ілюстративне фото (moz.gov.ua)

На програму уряд передав 1 млрд гривень

У рамках урядової програми "Доступні ліки" громадянам України на сьогодні вже видано 25 мільйонів рецептів. Про це під час засідання Кабінету міністрів України у середу, 26 вересня, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, на цю програму із держбюджету було виділено 1 млрд гривень.

"Ми запустили програму "Доступні ліки". Передали один мільярд гривень на те, щоб кожна людина отримувала в аптеці ліки, а держава буде сплачувати кошти в цю аптеку. І зараз вже близько 25 мільйонів рецептів видано українцям", - написав Гройсман у своєму Twitter.

Українцям видали 25 млн рецептів за програмою "Доступні ліки"

Нагадаємо, рахункова палата планує перевірити програми "Доступні ліки" та "теплі кредити". Як заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, наприкінці серпня банки призупинили видачу "теплих кредитів" у зв’язку з вичерпанням коштів, передбачених цією державною програмою на 2018 рік. Така сама ситуація, відзначив Пацкан, з програмою "Доступні ліки". На підставі аудиту Рахункова палата розробить рекомендації, які нададуть уряду можливість виправити помилки та зробити програму більш ефективною, заявив Пацкан.

Зазначимо, що сьогодні Кабінет міністрів України затвердив Концепцію реформування механізму публічних закупівель лікарських засобів і медичних виробів.