ua en ru

Кабмін удосконалив механізм закупівлі ліків

Кабмін удосконалив механізм закупівлі ліків Ілюстративне фото (УНІАН)

В уряді планують і надалі розширювати програму "Доступні ліки"

Кабінет міністрів України затвердив Концепцію реформування механізму публічних закупівель лікарських засобів і медичних виробів. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Повідомляється, що зміни до Концепції підготовлено для розвитку та удосконалення системи закупівель, у тому числі розробки комплексу завдань щодо гармонізації законодавства, розвитку інституційної структури і т. д.

Таким чином, уряд визначив на законодавчому рівні концептуальні засади реформування системи забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами, а також допоміжними засобами, іншими товарами медичного призначення. Крім того, визначено основи забезпечення реалізації реформування паралельно, злагоджено і синхронізовано у рамках реформи.

Передбачається, що це забезпечить вирішення проблеми неефективних закупівель, у тому числі шляхом розширення програми "Доступні ліки".

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Рахункова палата планує перевірити програми "Доступні ліки" і "теплі кредити".