ua en ru

Українцям з 1 січня 2016 року видаватимуть електронні паспорти

Українцям з 1 січня 2016 року видаватимуть електронні паспорти Фото: Арсен Аваков

До паспорта будуть "прив’язані" соціальне страхування, медичні послуги та інформація про наявність посвідчення водія

Українцям з 1 січня 2016 року видаватимуть електронні паспорти. Про це сьогодні, 8 грудня 2015 року, повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час звіту керівників центральних органів виконавчої влади, що належать до безпекового блоку, передає прес-служба Кабміну.

Як повідомляється, Аваков зазначив, що вже підготовлено до випуску новий зразок українського паспорта у вигляді карти з електронним носієм. Його видачу розпочнуть з 1 січня 2016 року.

Глава відомства також підкреслив, що цей документ стане одним із найсучасніших та прогресивних в Європі. Аби полегшити обслуговування громадян, до паспорта будуть "прив'язані" соціальне страхування, медичні послуги та інформація про наявність в особи посвідчення водія, а також інших документів.

"Ключова філософія наших сервісів - максимальне спрощення вимог до громадянина після базової ідентифікації особи", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, у серпні 2015 року в Україні стартував пілотний сервіс з електронного оформлення закордонного паспорта та субсидії.