ua en ru

Українській стороні передали тіла 2 військових, загиблих в АТО, - Міноборони

Українській стороні передали тіла 2 військових, загиблих в АТО, - Міноборони Фото: Олексій Ноздрачов

Військові загинули в ході оборони Донецького аеропорту

Українській стороні передали тіла двох військовослужбовців, загиблих в ході проведення антитерористичної операції (АТО). Про це повідомив начальник Управління військово-цивільного співробітництва Міністерства оборони Олексій Ноздрачов, передає "112 Україна".

"Для впізнання цих загиблих треба трохи часу, так як впізнання буде здійснюватися шляхом забору ДНК і звіркою з існуючою базою ДНК. Цим будуть займатися відповідні правоохоронні органи та експертна служба МОЗ. На сьогодні тіла привезли в Дніпро і вони будуть передані в правоохоронні органи та відповідне бюро судово-медичної експертизи", - зазначив він.

Ноздрачов розповів, що це тіла загиблих під час оборони Донецького аеропорту.

"За нашою інформацією, це тіла загиблих, під час оборони Донецького аеропорту загинули при виконанні завдань, і були поховані як невідомі в Донецьку... Нам вдалося організувати і скоординувати забір цих останків тіл і організувати їх транспортування з тимчасово непідконтрольної території в Дніпро", - пояснив представник Міноборони.

Він підкреслив, що переговори щодо цих 2 військових велися два тижні.

"Зараз близько 90 військовослужбовців ЗСУ вважаються безвісти зниклими. Це статистика тільки ЗСУ... Відповідна робота ведеться. За 2 роки ЗСУ вдалося організувати доставку і ідентифікацію майже всіх, за винятком цих 90 чоловік", - додав Ноздрачов.

Нагадаємо, раніше Ноздрачов заявив, що більшість зниклих без вести в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) швидше за все загинули.