ua en ru

Українсько-американський меморандум по сланцевому газу запрацює у листопаді, - Морнінгстар

Українсько-американський меморандум по сланцевому газу запрацює вже у листопаді. Про це на третьому засіданні українсько-американської робочої групи з енергетичної безпеки, на якій обговорювалося питання виконання меморандуму, підписаного у лютому між урядами України та США щодо видобутку газу з нетрадиційних джерел, тобто сланцевого, заявив спеціальний представник США з енергетичних питань по країнам Євразії Річард Морнінгстар, повідомляє "5 канал".

"Компанії готові працювати. Я гадаю, ми з вами усвідомлюємо важливість цих проектів для європейців чи для українців, для української енергетичної незалежності та енергобезпеки, тому ми маємо співпрацювати, щоб це відбулося. Ми будемо робити усе залежне від нас, щоб отримати згоду на вашу участь. Але це так чи інакше має бути ваше рішення. Я вважаю, ми досить близькі до цього... і думаю, ми зможемо це питання вирішити до початку листопада", - додав спецпредставник США з енергетичних питань.

Раніше повідомлялося, що міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і Річард Морнінгстар також обговорили питання реформування "Нафтогазу України".
"Сторони обговорили питання інвестиційного клімату, субсидій та тарифів в енергетичному секторі України, модернізацію інфраструктури, зокрема газотранспортної системи України, а також структури регуляторних органів. Крім того, учасники засідання обговорили питання реформування НАК "Нафтогаз України", відносини з партнерами (угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом, включаючи створення зони вільної торгівлі), стан та перспективи співпраці з американськими компаніями в енергетичній сфері", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

14 лютого 2011 р. у Вашингтоні відбулося друге засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки. 15 лютого 2011 р. у Вашингтоні Бойко і Морнінгстар підписали меморандум про взаєморозуміння між урядом України та урядом США по ресурсам газу з нетрадиційних джерел.