ua en ru

Український ринок металопрокату в 2010 р. може становити 5,7 млн т, - УГМК

Український ринок металопрокату (без урахування труб) в 2010 р. може становити 5,7 млн т. Такі прогнози журналістам озвучив директор з маркетингу та продажів УГМК ("Українська гірничо-металургійна компанія") Руслан Мажинський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Минулого року був показник на рівні 4,9 млн т, це без урахування трубної продукції, цього року ми очікуємо зростання приблизно на 15% до рівня 5,7 млн т", - заявив Р.Мажинський.
У свою чергу, гендиректор УГМК Младен Пейковіч заявив, що в Україні в 2010 р. виробництво сталі може скласти 36-40 млн т. "Тобто ціни в Україні залежать від світових цін, адже усередині країни виробники реалізовують мало продукції. За залізорудної сировини в 2010 ціни піднялися, тому що є великі здібності в купівлі у Китаю і тому вони вже не опустяться на рівень 2009 р. У найближчі місяці ми очікуємо збільшення споживання усередині країни. Більше очікуємо збільшення обсягів продажу, ніж зростання цін", - заявив М.Пейковіч. Також він додав, що зростання попиту на металопрокат спостерігається в машинобудуванні. У той же час, попит у будівництві не показує динаміки до збільшення і залишається, за словами М.Пейковіча, приблизно на рівні минулого року.