ua en ru

Український посол упевнений, що Білорусь не стане плацдармом для нападу РФ

Український посол упевнений, що Білорусь не стане плацдармом для нападу РФ Фото: Ігор Кизим (belarus.mfa.gov.ua)

Поки війська РФ на території Білорусі, повного спокою з боку України не буде

Посол України в Білорусі Ігор Кизим впевнений, що Білорусь не стане плацдармом для нападу Російської Федерації (РФ). Про це він повідомив в ході інтерв'ю Naviny.by.

"Ця тема (білорусько-російських навчань "Захід-2017") обговорювалася і в двосторонньому, і в розширеному форматах на зустрічі в Києві. Але вона обговорювалася в контексті того, що президент Білорусі Олександр Лукашенко ще раз запевнив нашу сторону і президента особисто, що територія Білорусі ніколи не стане плацдармом для агресії проти України", - заявив Кизим.

Він нагадав, що президентом України Петром Порошенком в свою чергу було сказано, що "білорусько-український кордон завжди буде кордоном дружби і миру". Кизим додав, що тривога залишається, оскільки це не білоруські, а білорусько-російські навчання.

"Слово "російські" викликає весь час тривогу із-за того, що зараз відбувається в Україні. РФ не дотримується своїх слів, РФ порушила всі міжнародні домовленості, які були. З цих міркувань Україна ніколи не буде спокійно ставитися до навчань, де є російська присутність", - резюмував посол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на час російсько-білоруських навчань "Захід 2017" Сполучені Штати Америки подвоять кількість винищувачів подвоїть кількість винищувачів місії повітряної поліції НАТО в Литві.