ua en ru

Український посол назвав "цинічною" пропозицію президента Чехії по Криму

Український посол назвав "цинічною" пропозицію президента Чехії по Криму Фото: Євген Перебийніс (wikipedia.org)

Перебийніс висловив стурбованість через пропозицію Земана

Пропозиція президента Чехії Мілоша Земана з питання Криму є "цинічною". Про це заявив посол України в Чехії Євген Перебийніс, повідомляє видання Novinky.cz.

Так, Перебийніс висловив стурбованість через пропозицію Земана, "який по суті запропонував Україні отримати фінансову компенсацію" за окупацію Криму.

"Пропозиція трохи цинічна, тому що ми повинні не тільки змиритися з втратою нашої території, але і погодитися з тим, що репресії проти українців і кримських татар у Криму російськими окупантами продовжаться. Шкода, що такі слова виходять від президента Чеської Республіки, який, на жаль, також мав досвід окупації та репресій у своїй історії", - заявив він.

Разом з тим, Перебийніс висловив упевненість, що "такі пропозиції не знайдуть підтримки в чеському суспільстві".

"Я впевнений, що цінності, на яких стоїть ЄС, ніколи не стануть предметом переговорів з Росією, яка сьогодні порушує міжнародне право. Україна будет продовжувати боротися за Крим, за свою територію і сподіватися на подальшу підтримку не тільки з боку ЄС, але і на підтримку наших чеських друзів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Чехії Мілош Земан в Парламентській асамблеї Ради Європи виступив проти санкцій відносно Російської Федерації.