ua en ru

Український LNG-термінал буде побудований за зразком терміналу в Валенсії, - президент Socoin

Майбутній український LNG-термінал буде побудований за зразком терміналу в Валенсії. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив президент Socoin Аркадіо Гутьєрес Запіко.
"Ми навіть плануємо його (термінал у Валенсії) показати найближчим часом українським замовникам", - зазначив Запіко.
У свою чергу, голова координаційної ради "Національного проекту LNG-термінал" Віталій Дем'янюк заявив, що команда фахівців, які працюють разом з іспанськими колегами над проектом ТЕО будівництва терміналу, отримала запрошення від компанії Socoin відвідати Іспанію.
"В рамках роуд-шоу, яке почалося 31 жовтня, ми плануємо також побувати в Мадриді і представити там національні проекти, - розповів Дем'янюк. - І обов'язково відвідаємо той термінал у Валенсії, про якого сказав пан Аркадио і куди він нас люб'язно запросив для ознайомлення з технологією і функціонуванням LNG-терміналу. Для нас дуже важливо вивчити досвід будівництва та експлуатації, ознайомитися з операційними і контрактними моделями функціонування цього підприємства, а також з формуванням економічно обґрунтованої моделі для таких об'єктів. Я сподіваюся, що ми разом будемо шукати фахівців поза Україною і запрошувати їх сюди, будемо створювати спільні консорціуми", - розповів Дем'янюк.
Нагадаємо, представники іспанської компанії Socoin і ДП "Національний проект LNG-термінал" 19-21 жовтня провели польові дослідження, необхідні для розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для будівництва регазифікаційного терміналу в Україні.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров 4 жовтня заявив, що Україна почала практичну реалізацію великого проекту з будівництва в Одесі LNG-терміналу, після якого наша країна зможе забезпечити поставки газу в Австрію.