ua en ru

Український фондовий ринок продовжив падіння після невдалої спроби закріпитися на ранковому рівні

Український фондовий ринок продовжив падіння після невдалої спроби закріпитися на ранковому рівні. Відзначимо, в цей час в мінус вийшли фондові ринки Європи, утянувши за собою ринок Україні. Індекси європейських майданчиків падають, незважаючи на підтвердження усіма трьома провідними рейтинговими агентствами суверенного рейтингу Франції на найвищому рівні - "ААА".
Станом на 13:13 індекс "Української біржі" UX обвалився на 4,99%, і досліджує рівень 1700 пунктів. На відміну від ранкової ситуації, тепер практично всі акції з індексного кошика торгуються в мінусі, крім "Західенерго", чиї котирування виросли на 4,87%. Лідери падіння - "Єнакіївський металургійний завод" (-14,63%), "Укрсоцбанк" (-9,81%) і "Азовсталь" (-7,41%).
Індекс ПФТС у цей момент опустився на 1,03% - до 701,85. Найбільше на біржі падають представники сировинної галузі - "Азовсталь" (-9,46%), "Авдіївський коксохімічний комбінат" (-9,89%) і банківській - "Райффайзен банк Аваль" (-8,87%) і "Укрсоцбанк "(-7,25%).
На тлі песимістичних настроїв у світі ціна spot золота на готівковому ринку дорогоцінних металів в Лондоні перевищила позначку 1780 дол./унція.